Podcastserie Digitale Zaken op tafel - aflevering 1: Digitaal vaardig beleid

Het Adviescollege ICT-toetsing is opgericht om met gezond verstand helder te adviseren over de grote risico’s rond IT. Maar hoe proberen de betrokkenen die risico’s te voorkomen en sneller beoogde effecten te bereiken? En waar en hoe is dat gelukt?

In deze podcastserie bevragen we mensen uit de praktijk van beleid en uitvoering over hun IT-aanpak en de dilemma’s die ze daarbij tegenkomen. En gaan we op zoek naar goede voorbeelden en de lessen om met elkaar te delen.

In onze eerste aflevering zijn Simon Sibma (voorzitter Raad van Bestuur, Sociale Verzekeringsbank) en Rikky van Osch (voorzitter van het Adviescollege ICT-toetsing) te gast.  De presentatie is in handen van onze secretaris-directeur Sander van Amerongen.

In de eerste aflevering staat de vraag centraal: Hoe komen we tot digitaal vaardig beleid? Het blijkt in de praktijk namelijk lastig om de mogelijkheden en onmogelijkheden van de inzet van ICT in een vroeg stadium van de ontwikkeling van wet- en regelgeving mee te nemen. Zou dit wel gebeuren, dan kunnen beleidsdoelen en ICT-oplossingen beter op elkaar worden afgestemd en dit kan uiteindelijk maatschappelijke problemen helpen voorkomen. 

Bekijk de Podcast van aflevering 1: Digitaal vaardig beleid

Luister naar de podcast van aflevering 1 'Digitaal vaardig beleid' via:

Muziekcompositie en uitvoering door Marco Raaphorst.